HAZÁMRÓL KIÁLTOK

Kozmikus Petőfi versben, táncban, zenében

Álmodók: Gunyecz Anna, Gergely Zsófia, Horváth László, Kovács Molnár József, Illés Tamás, Fehérvári Péter, Kovács Domonkos, Rosenfeld Dániel Imre, Papp László, Simon Alex

Versek: Petőfi Sándor
Zene: Vangelis
Kellék: Rosenfeld Ildikó
Videó-vágás: Gunyecz Anna
Fotó és grafika: Kovács Domonkos
Kulturális menedzser: Rosenfeld Dániel Imre
Rendezőasszisztens: Gergely Zsófia
Koreográfus asszisztens: Gunyecz Anna

Dramaturg- rendező-koreográfus: Kriszt László

Isten, haza, család kozmikus egysége jelenik meg Petőfi hazafias verseiben. Petőfi hazafias versei éppen ezek okán örökérvényűek, mert nem a felszínt kapargatják, hanem a lelket, a szívet érintik, ami által az ember tudatalattijába férkőznek, összekapcsolnak bennünket az emberi történelemmel, a világmindenséggel.

A külső kozmosz és az ember belső, lelki, tudatalatti világa harmonizáló egységben jelenik meg a kozmikusság, s a végtelenségbe törő szabadságvágyat tükrözi. A versek és Vangelis: China zenéjére készült archaikus mozdulatszámok az egymást váltva teremtenek egy olyan mélylélektani állapotot a nézőben, ahol az ősi kínai mítosz, a magyar történelmi patriotizmus és a modern hangszerelés egy vizuális és auditív egységgé állnak össze. Petőfi kilenc verse kilenc különböző lélektani állapotot hordoz, melyekben az egyediség, a különlegesség egy egységgé áll össze. Ezt az egyediséget és a végtelen kozmikusságot jeleníti meg a verseket kísérő mozdulatkompozíció.

Előadások
2023. július 16. 17 óra: Jászai Mari Színészház – nyilvános főpróba
2023. július 22. 13 óra: Fészek Művészklub – megemlékezéssel egybekötött előadás
2023. július 22. 17 óra: Hősök tere
2023. július 23. 13 óra: Jászai Mari Színészház – megemlékezéssel egybekötött előadás
2023. július 23. 16 óra: Nemzeti Múzeum

TÁMOGATÓINK