KIKSZÍNHÁZ – SZEPTEMBERTŐL KESZTHELYEN IS!

A 2023-2024-es tanévben elindítjuk művészeti kurzusainkat, képzéseinket, workshopjainkat és programjainkat Keszthely csodás városában. Az első évben elindulnak táncművészeti képzések és kurzusok a Keszthelyi Modern Balett és a Csodálatos Kölykök Táncegyüttes megalakításával, illetve a színházművészeti foglalkozások, megalakítva a Básti Lajos Kamaraszínházat. Célunk, hogy lehetőséget teremtsünk a keszthelyi és a Balaton környéki fiataloknak a művészeti továbbtanulásra, fejlődésre, valamint, hogy Keszthely városa Balaton kulturális központjává válhasson.

Augusztustól a www.keszthelykult.hu weboldalunkon lesznek elérhetők a részletek, ahol még több információt lehet megtudni művészeti-kulturális képzéseinkről, projektjeinkről, valamint a jövőben megvalósulásra kerülő hazai és nemzetközi kulturális-művészeti projektekről.

TÁNCMŰVÉSZET

KURZUSOK, KÉPZÉSEK, ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI WORKSHOPOK

Helyszín: Keszthely belváros

Időpont: 2023. szeptember 18-tól

Kurzus szintek

 1. Hobbi tánc: heti 1 alkalom (kedd 16 órától; 120 perc) korosztályok: 9-15 év, 16 év felett. Részvételi díj: 20.000 Ft/fő/hó. (Kedvezményes, bevezető ár az első évben)
 2. Professzionális tánc kurzus: heti 2 alkalom (kedd és csütörtök 16 órától; 2 x 120 perc) Részvétel 16 év felett. Részvételi díj: 35.000 F/fő/hó. (Kedvezményes, bevezető ár az első évben)

– Jelentkezés e-mail-ben: keszthelytancoktatas@gmail.com
– Vezető tanár: Kriszt László tánctanár-koreográfus
– Tanársegédek: Gergely Zsófia, Gunyecz Anna
– Partner intézmény: Komplex Dance Stúdió

– Kesztelyi táncegyüttesek alapítása: Keszthelyi Modern Balett és Csodálatos Kölykök Táncegyüttes

Leírás (hobbi kurzus)

A tánctanulás alapvetően korosztályfüggő, hiszen meghatározza az fizikai/anatómiai fejlettségi szint. A tánc fizikai értelemben három részből tevődik össze: technika, izomzat és tágság. A kurzus célja, hogy a résztvevők elsajátítsák a klasszikus balett és klasszikus jazz tánc alapjait, alkalmassá válnak a táncművészet magasabb szintű művelésére. A hobbi kurzusra járók alapszinten, a professzionális kurzusra járók pedig magasabb szinten sajátítják el az adott ismeretanyagot.  A felkészítési év végén (2024 június) a kurzus színpadi bemutatkozással zárul, amelyben a résztvevők megmutatják a szülőknek, hozzátartozóknak, meghívott vendégeknek az elsajátított ismeretanyagot (az év végi záró előadás plusz költséggel jár)

Leírás (professzionális kurzus)

 • Stretching (statikus nyújtás)
 • Klasszikus balett (Serge Lifar metodika)
 • Jazztánc (Matt Mattox technika)

A professzionális kurzust azoknak ajánljuk, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a táncművészettel, vagy hosszú távú céljuknak tekintik azt. Az első év felkészülés a 2 éves hivatásos képzésre. A hivatásos képzésre azok tudnak bekerülni, akik megfelelő képzettségre tesznek szert. Az első év felkészítés a szakképzésben való részvételre (Táncos II. – PK szakképzés 2024. szeptembertől), amely további két évet jelent. A professzionalista képzésben résztvevők (második évtől) kisebb-nagyobb szerepekben bemutatkoznak a Keszthelyi Modern Balett és a Csodálatos Kölykök Táncegyüttes produkcióiban.  A felkészítési év végén (2024 június) a kurzus színpadi bemutatkozással zárul, amelyben a résztvevők megmutatják a szülőknek, hozzátartozóknak, meghívott vendégeknek az elsajátított ismeretanyagot (az év végi záró előadás plusz költséggel jár). A hivatásos képzés tematikáját később tesszük közzé.

Felhívjuk a kurzusok iránt érdeklődőket, jelentkezőket, hogy a folyamatos feldolgozás érdekében fényképes, bemutatkozó jellegű levelet kérünk, e-mailes és telefonos elérhetőséggel! 18 éven aluli jelentkező, érdeklődő esetében szülő vagy gondviselő hozzájárulása szükséges. A fényképes bemutatkozó levél hiányában nem áll módunkban válaszolni! Megértésüket köszönjük! A fényképes motivációs levél beérkezését követően munkatársaink 48 órán belül felveszik önnel a kapcsolatot.

SZÍNHÁZMŰVÉSZET

KURZUSOK, KÉPZÉSEK, ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI WORKSHOPOK

Helyszín: Keszthely, Kossuth Lajos u. 69.

Időpont: 2023. szeptember 18-tól

Kurzus szintek

 1. Hobbi: heti 1 alkalom (szombat, 16 órától, 120 perc). Korosztályok: 9-15 év, 16 év felett. Részvételi díj: 20.000 Ft/fő/hó. Kedvezményes, bevezető ár az első évben.
 2. Professzionális: heti 2 alkalom (kedd és csütörtök, 18 órától, 2 x 120 perc). Részvétel 16 év felett. Részvételi díj: 35.000 Ft/fő/hó. Kedvezményes, bevezető ár az első évben.

– Jelentkezés e-mail-ben: keszthelyszineszkepzes@gmail.com
– Vezető tanár: Kriszt László színészpedagógus – rendező
– Tanársegédek: Gergely Zsófia színésznő, Gunyecz Anna színésznő
– Partner színházak: Básti Lajos Kamaraszínház, Kazán István Kamaraszínház, Mindenki Színháza

Leírás (hobbi színész kurzus)

A kurzussal lehetőséget nyújtunk azoknak a fiataloknak, akik szeretnének megismerkedni a színházművészettel. A felkészítés több, mint a szakmai alapok elsajátítása, hiszen kinyitja a személyiségüket, bátrabbá és tudatosabbá teszi őket, értékítéletüket alakítja, formálja, önismeretre és mások elfogadására tanítja, mindezeket a színházművészet eszközeivel. A hallgatók megtanulják, hogyan működik a színház, hogyan épül fel egy előadás, így komplexen látják át azt, hogy mitől színház a színház. Elsajátítják a beszédtechnika, színészmesterség, helyzetgyakorlatok alapjait.  A felkészítési év verses és előadásrészletek színpadi bemutatkozásával zárul (2024 június), amelyen a résztvevők megmutatják a szülőknek, hozzátartozóknak, meghívott vendégeknek az elsajátított ismeretanyagot (az év végi záró előadás plusz költséggel jár)

Leírás (professzionális színész kurzus)

A professzionális kurzust azoknak ajánljuk, akik mélyebben szeretnének megismerkedni a színházművészettel és hosszú távú céljuknak tekintik azt. Az első év felkészítés a szakképzésben való részvételre (Színész II. – PK szakképzés 2024. szeptembertől), amely további két évet jelent. A képzésben résztvevők a második évtől) kisebb-nagyobb szerepekben bemutatkoznak a keszthelyi Básti Lajos Kamaraszínház előadásaiban. Az első, második és harmadik év tematikáját az alábbiakban olvashatják. A felkészítéssel és korrepetálással lehetőséget nyújtunk azoknak a fiataloknak, akik szeretnének megismerkedni mélyebben a színházművészettel. A professzionalista képzésben résztvevőknek először is meg kell tanulniuk tanulni. Másodszor meg kell tanulniuk, hogy csak nagyon komoly, koncentrált, intenzív munkával tudnak eredményeket elérni az életükben. A résztvevői megtanulják, hogyan működik a színház, hogyan épül fel egy előadás, így komplexen látják át azt, hogy mitől színház a színház. Elsajátítják a beszédtechnika, színészmesterség, helyzetgyakorlatok alapjait. A felkészítési év verses és előadásrészletek színpadi bemutatkozásával zárul (2024 június), amelyen a résztvevők megmutatják a szülőknek, hozzátartozóknak, meghívott vendégeknek az elsajátított ismeretanyagot (az év végi záró előadás plusz költséggel jár)

Felhívjuk a kurzusok iránt érdeklődőket, jelentkezőket, hogy a folyamatos feldolgozás érdekében fényképes, bemutatkozó jellegű levelet kérünk, e-mailes és telefonos elérhetőséggel! 18 éven aluli jelentkező, érdeklődő esetében szülő vagy gondviselő hozzájárulása szükséges. A fényképes bemutatkozó levél hiányában nem áll módunkban válaszolni! Megértésüket köszönjük! A fényképes motivációs levél beérkezését követően munkatársaink 48 órán belül felveszik önnel a kapcsolatot.

I. év tematikája – felkészítő

 • Beszédtechnika
 • Alap helyzet- és szituációs gyakorlatok
 • Felkészítés színházi meghallgatásokra, válogatásra, felvételire
 • Színpadi megjelenés, előadásmód, karakterformálás technikái
 • Verses esten való közreműködés, bemutatkozás

II. év vázlatos tematikája (Színész II. képzés 2024/25-ös tanévtől – képzési program később)

 • Beszédtechnika, művészi beszéd
 • Összetett helyzet- és szituációs gyakorlatok
 • Szerep- és karakterformák színpadi gyakorlata
 • Egyéniségre szabott prózai és zenés helyzetgyakorlatok
 • A színház felépítése, törvényszerűsége, etikája
 • Vígjátékban, drámában való bemutatkozás kisebb szereppel

III. év vázlatos tematikája (Színész II. képzés 2024/25-ös tanévtől – képzési program később)

 • Művészi beszéd
 • Komplex helyzet- és szituációs gyakorlatok
 • Vígjáték, dráma, bohózat, zenés színpadi gyakorlat
 • Szerepfelépítési gyakorlatok, olvasó próba, rendelkező próba, összpróba
 • Bemutatkozás színpadon fő- vagy főbb szerepben
 • társulati felvételi lehetőség